Hemoroidi

Hemoroidi su spušteni analni jastučići koji se jednako javljaju kod muškaraca i žena.

Analni jastučići su složeni splet arterija i vena povezanih sa stjenkom analnog otvora pomoću mišićnih i elastičnih niti koji se povećaju i smanjuju u zatvaranju i otvaranju analnog otvora. Sprječavaju nekontrolirano istjecanje tekućine, reguliraju plinove i djeluju kao jastučići, štiteći analni otvor od povreda.

Međutim, s vremenom dolazi do slabljenja i pucanja potpornih mišića i elastičnih niti koje drže analne jastučiće koji se iz tog razloga počinju spuštati. Tako gube funkciju pomaganja u kontroli stolice i počinju stvarati tegobe.

Njihovom nastanku pogoduje niz čimbenika. Prvi od njih je loša prehrana, s malim ili nikakvim unosom vlakana u organizam koja pogoduju olakšavanju probave te jako začinjena hrana, bila ona ljuta ili kisela. Javljaju se uslijed pretilosti, učestalog naprezanja i podizanja teških predmeta, dugotrajnog zatvora ili proljeva, a mogu se pojaviti i u trudnoći.

Hemoroide prati niz neugodnih simptoma: svrbež, peckanje, bol, osjećaj punoće u anusu, krvarenje ili iscjedak iz anusa.

Hemoroidi se često pojavljuju u trudnoći.

Razvitak hemoroida

Razlikuju se unutarnji i vanjski čiji se nastanak može pratiti kroz četiri stupnja razvoja hemoroida.

U prvom su analni jastučići uvećani, ali ne izlaze van anusa. Javlja se osjećaj neugode, krvarenje i svrbež, iako ih je teško osjetiti te ne uzrokuju bol. U drugom stupnju izlaze van anusa prilikom naprezanja, primjerice tijekom obavljanja nužde. Kvržica se povlači nakon prestanka naprezanja, a krvarenju, svrbežu i peckanju se kao simptom može dodati osjećaj neispražnjenosti crijeva. Za trećeg stupnja izlaze van iz analnog kanala, iako se pritiskom mogu vratiti natrag. Dolazi do boli pri obavljanju stolice, pojačanog svrbeža, peckanja, krvarenja i iscjetka na donjem vešu. Hemoroidi u potpunosti postaju vanjski za četvrtog stupnja te se ne mogu vratiti manualnim pritiskom.

Lion M je višenamjenska, prirodna mast, koja se pokazala uspješnom u saniranju simptoma hemoroida, bilo vanjskih ili unutarnjih. Uslijed redovite primjene, jednom ili više puta dnevno, smiruje i otklanja osjećaj boli, svrbeža i peckanja, umiruje upalu te se pojavljuje osjećaj olakšanja prilikom obavljanja nužde. Osim što pomaže rješavanju simptoma, naši klijenti su posvjedočili i povlačenju hemoroida nakon nekog vremena korištenja ove masti.

Više o načinu korištenja kreme te iskustvima kupaca pogledajte na slijedećem linku: http://lion-m.com.hr/index.php/kako-i-zasto-koristiti-kremu/

Iskustva naših kupaca

previous arrow
next arrow
Slider

Pratite nas na Facebooku