Reumatoidni artritis

Reumatoidni artritis je autoimuna bolest u kojoj imunološki su stav napada hrskavično tkivo, kosti i ponekad unutarnje organe.

Ne smatra se prirodnim procesom starenja. Može zahvatiti sve zglobove, osim kralježnice, iako su najčešće pogođeni zglobovi šake i stopala. Prvi i najučestaliji simptom je istovremena upala više zglobova, primjerice obje šake. Karakterizira ga jutarnja ukočenost pojedinih zglobova, malaksalost, gubitak tjelesne težine, groznica i oticanje limfnih čvorova. Ponekad nalikuje simptomima gripe ili prehlade.

Reumatoidni artritis – prvi znakovi

Promjene obično započinju na malim zglobovima, kao što su prstiju ruku i nogu, ručnom zglobu, gležnjevima i laktovima. Počinje od oticanja i boli koja se javlja i do šest tjedana prije dijagnosticiranja reumatoidnog artritisa, a ide prema deformaciji zglobova, potkožnim kvržicama i čvorićima u blizini zahvaćenog područja.

Lion M krema je višenamjenska mast koja, zbog svog prirodnog sastava od niza ljekovitih biljaka, pomaže nizu reumatskih tegoba. Višedesetljetno iskustvo je pokazalo olakšanje simptoma kao što su otečeni zglobovi, upale, slaba cirkulacija i bol uslijed učestalog korištenja. Preporuča se koristiti jednom ili više puta na dan, ovisno o potrebi tako da se bolno mjesto maže i previja. Kao najjednostavniji način korištenja preporuča se omatanje mjesta pogođenog simptomima čistim zavojem. Na to se može staviti i plastična kuhinjska folija, ali jedino ako koža nije oštećena ranicama ili ogrebotinama. Mast se preporuča nanositi navečer, prije spavanja.

Više o načinu korištenja Lion M kreme i iskustvima dosadašnjih korisnika pogledajte na slijedećem linku: http://lion-m.com.hr/index.php/kako-i-zasto-koristiti-kremu/

O reumi i drugim bolestima zglobova pisali smo u slijedećim člancima:

Slider

Iskustva naših kupaca

previous arrow
next arrow
Slider

Pratite nas na Facebooku